Olet täällä

Sumu big band: Lovely vibes feat. Severi Pyysalo

Sumu big band: Lovely vibes feat.Severi Pyysalo
Sunnuntai, 10 helmikuu, 2019 - 16:00
Hinta: 
20/25
Liput osoitteesta: 

Liput ennakkoon soittajilta tai tuntia ennen konserttia ovelta

http://webshop.sumubigband.fi

SUMU Big Band saa ystävänpäivän nurkilla solistikseen yhden maailman parhaimmista vibrafonisteista!

 

Vibrafonisti Severi Pyysalo (s. 1967) saattoi itsensä suuren yleisön tietoisuuteen viimeistään vuoden 1984 Pori Jazz -festivaalilla, jolloin sekä laulajatar Sarah Vaughan että saksofonisti Paquito D’Rivera pyysivät häntä esiintymään kanssaan. Siitä saakka Pyysalo on konsertoinut sekä kotimaassa että ulkomailla eri kokoonpanoissa, mm. ruotsalaisbasisti Anders Jorminin sekä tanskalaispianisti Thomas Clausenin kanssa sekä kotimaisista mm. The Five Corners Quintetissä ja Perko-Pyysalo Poppoossa. Pyysalo sai Yrjö-palkinnon vuonna 1988, ja vuonna 1993 hänet valittiin sekä vuoden eurooppalaiseksi jazzsolistiksi että Pori Jazzin vuoden nuoreksi taiteilijaksi.

 

Jazzmusiikin lisäksi Pyysalo on säveltänyt mm. Radion Sinfoniaorkesterille ja Turun filharmoniselle orkesterille sekä tehnyt musiikkia muun muassa Grimmin satuihin. UMOn kanssa Pyysalo on tehnyt yhteistyötä niin solistina, säveltäjänä kuin sovittajanakin.

 

Konsertissa kuullaan ystävänpäivän teemaan sopivia klassikkoja sekä myös uudempia big band -musiikin helmiä. Orkesteria johtaa kapellimestari Rami Koskinen.